В Італії лікаря запідозрили у вбивстві пацієнтів з COVID-19 заради... вільних ліжок (фото)

В Італії заарештували лікаря відділення невідкладної допомоги, якого звинувачують у вбивстві щонайменше двох пацієнтів із коронавірусом у розпал пандемії, щоб звільнити ліжка в лікарні. Як стверджує прокуратура, 47-річний Карло Моска ввів смертельні дози анестетиків у лікарні в Ломбардії в березні 2020 року, передають Патріоти України.

Лікар призначив сукцинілхолін і пропофол, які використовувалися у відділенні для анестезії пацієнтів із коронавірусом, щоб їх можна було інтубувати. Звинувачення стверджує, що пацієнтів, про яких йдеться, ніколи не інтубували, а у Моска не було причин використовувати анестезію. Крім того, він нібито просив своїх колег покинути кімнату, коли вводив наркотики.

У месенджері WhatsApp медсестри лікарні обговорювали, що підозрюють "божевільного" лікаря у вбивстві пацієнтів у відділенні, яким він керував.

Ще три випадки смерті зараз розслідує поліція. Передбачається, що Моска змінив записи в медичних картках жертв, щоб "замести" сліди.

У період із листопада 2019 року до квітня 2020 року замовлення на сукцинілхолін і пропофол виросли на 70%. За цей час у лікарні інтубували всього п'ять пацієнтів. Лікар був заарештований і перебуває під домашнім арештом у своєму будинку в Мантуї. Він заперечує висунуті проти нього звинувачення, називаючи їх безпідставними.

Якщо завтра війна: Опитування показало, де у Європі громадяни найбільше готові захищати свої країни

середа, 24 квітень 2024, 15:30

Громадяни Вірменії, Азербайджану, Грузії, Косова, України, Албанії та Молдови найбільше серед європейців готові воювати за свою країну у разі потенційної небезпеки, передають Патріоти України.. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані ...

Збільшуємо демографічну кризу? Якими будуть наслідки заборони на консульські послуги

середа, 24 квітень 2024, 15:24

Позбавлення консульських послуг українських чоловіків за кордоном призведе не до покращення мобілізації, а до масових спроб отримати громадянство інших країн. Таку думку висловив відомий український активіст, волонтер та офіцер ЗСУ Мирослав Гай, перед...