В Італії помер "батько євро"

Лауреат Нобелівської премії з економіки, один із «батьків євро» Роберт Манделл помер у віці 88 років. Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на представника Колумбійського університету, де Манделл був почесним професором, інформують Патріоти України.

Як уточнює Forbes, Манделл помер 4 квітня в Італії, в Тоскані, де жив останні роки. Роберта Манделла вважають ідейним натхненником створення єдиної валюти для Європи. З початку 1960-х років він підтримував ідею загальноєвропейського економічного і валютного союзу та розробив теоретичну основу для введення євро.

У 1999 році Манделл отримав Нобелівську премію з економіки за свою теорію про те, що для успіху зони з єдиною валютою необхідні гнучкі ринки, в тому числі вільне пересування робочої сили і капіталу. Премія стала результатом багаторічної роботи вченого над створенням ідеальної моделі відкритої економіки для малих країн.

Манделл народився в 1932 році в місті Кінгстон у канадській провінції Онтаріо. Навчався у Ванкувері, Сіетлі та Лондонській школі економіки. З 1974 року і до смерті був професором Колумбійського університету.

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...

Чи загрожує депортація з ЄС українським чоловікам - відповідь адвоката

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:59

У деяких країнах ЄС заявили, що сприятимуть поверненню чоловіків призовного віку в Україну. Це сталося після того, як Україна призупинила надання консульських послуг чоловікам від 18 до 60 років. В українському МЗС це рішення назвали питанням справедли...