В Івано-Франківську місцевий спортзал звинуватили у приниженні ЛГБТ (фото)

В Івано-Франківську один з місцевих спортзалів потрапив у скандал через неоднозначне оголошення-табличку з приводу правил поведінки для представників ЛГБТ-спільноти. На напис звернула увагу місцева правозахисна організація KyivPride в Instagram, передають Патріоти України.

Там заявили про "гомофобний" зміст таблички, яка повідомляє відвідувачам спортзалу про те, що інвентар після тренувань можуть не прибирати вагітні жінки, а також люди з нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

"По-перше, сам вираз "нетрадиційна сексуальна орієнтація" гомофобний, тому що гомосексуальність цілком традиційна сексуальність. По-друге, тут гомосексуальних людей порівнюють з вагітними жінками, підігруючи стереотипу про фемінність", - кажуть правозахисники.

Також в організації підкреслили, що подібні оголошення неприпустимі для країни, яка прагне стати членом ЄС, адже там подібні висловлювання щодо ЛГБТ-представників розцінюються як порушення свобод та прав людини.

У KyivPride кажуть, що вже зверталися до адміністрації спортзалу з вимогами зняти табличку, проте там не бачать у написі нічого "принизливого". "Ми не бачимо в нашій табличці нічого принизливого ... до того ж у своєму клубі ми самі встановлюємо правила", - йдеться у відповіді спортзалу.

Відзначимо, що в коментарях під публікацією у суспільстві України також спостерігаються "розкол" у думках щодо цього приводу. Одні коментатори реагують категорично: "Не подобається табличка - не відвідуйте зал", - написав один з користувачів соціальної мережі.

Інші ж кажуть, що таке уточнення з приводу ЛГБТ-спільноти в стінах спортзалу дійсно виглядає дивно.

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...

На Закарпатті 19-річний хлопець зґвалтував дитину, справою зайнялася поліція

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:15

На Закарпатті правоохоронці затримали 19-річного мешканця Мукачівського району, який зґвалтував 13-річну дівчину. Про це повідомили у поліції Закарпатської області, передають Патріоти України. Про постраждалу дівчину їм повідомили у медзакладі, куди в...