В Ізраїлі знайшли фрагменти черепа стародавньої людини - історія покрита загадкою (фото)

Археологи виявили фрагментами стародавнього черепа, щелепних кісток і зубів, які, підходять як неандертальцю, так і Homo sapiens. Про це пише sciencealert, передають Патріоти України.

Згідно з дослідженням, понад 120 000 років тому в Леванті Homo sapiens жили пліч-о-пліч з древньою людиною, про яку ми не знали до сих пір.

Археологи назвали нову стародавню людину народом Nesher Ramla а в честь археологічних розкопок в Ізраїлі, де вони і були виявлені.

Археологічні знахідки, показують, що Nesher Ramla Homo володів передовими технологіями виробництва кам'яних знарядь і, швидше за все, взаємодіяв з місцевим Homo sapiens.

"Відкриття нового типу Homo має велике наукове значення. Це дозволяє нам по-новому осмислити раніше знайдені людські скам'янілості, додати ще один фрагмент до загадки людської еволюції і зрозуміти міграції людей в старому світі", - сказав антрополог Ісраель Гершковіц з Тель-Авівського університету в Ізраїлі.

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...