У Харкові планується перейменувати вулицю Пушкінську, яка вчора постраждала від ракетного удару росіян

В Харкові планується вулицю Пушкінську перейменувати на Григорія Сковороди. Таке рішення мер міста Ігор Терехов ухвалив після ракетної атаки з боку РФ, яка відбулася напередодні. Про це міський голова написав на своїй сторінці в соцмережі, передають Патріоти України.

За його словами, до 23 січня він не поспішав з рішенням змінити назву вулиці Пушкінської. “Я, як і багато харків'ян, завжди відчував, що Пушкін - це не про сучасну росію, не про ту реальність, яку путінський режим намагається насаджувати, використовуючи велич історичних постатей для своєї вигоди. Але після того, як ворог завдав жахливих ударів по нашому місту, забрав життя невинних і перетворив будинки на руїни, ми бачимо реальну ціну таких рішень. Це біль, який Харків відчув найгостріше за всю історію цієї війни. І тому я вважаю, що ми не можемо залишити все, як є”, - наголосив Ігор Терехов.

Міський голова пропонує дати назву вулиці на честь Григорія Сковороди - “людини, чия філософія життя та свободи була в корені протилежною імперським амбіціям”. “Він учив нас цінувати життя та свободу кожної людини, і ці принципи є найкращою відповіддю на виклики, з якими ми зараз стикаємося”, - підкреслив мер міста.

Залужний знов з'явився на публіці: Чим здивував улюблений генерал українців після тривалої інформаційної тиші

четвер, 9 травень 2024, 2:35

Колишній головнокомандувач ЗСУ, який довго не з'являвся на публіці після відставки з посади, активізувався в медійному полі та соцмережах. Спочатку він опублікував на своїй сторінці в Facebook фото, а згодом зустрівся з однією з українських співачок і ...

Його спроба перемоги: Представник Фінляндії на Євробачення-2024 вийшов на сцену без трусів (відео)

четвер, 9 травень 2024, 1:45

Представник Фінляндії на "Євробаченні-2024" Windows95man вийшов на сцену наймасштабнішого пісенного конкурсу континенту в дуже зухвалому образі. Він з'явився на сцені у великому яйці, зробленому з джинсів, а потім воно відкрилося і стало зрозуміло, що ...