У Криму пересохли водосховища: До сезону осінніх дощів ще більше півроку

У Криму практично висохло Сімферопольське водосховище, яке колись було одним з найбільших штучних водойм півострова і повністю забезпечувало водою не тільки Сімферополь, а й більшу частину степового Криму. Нагадаємо, в лютому навіть окупаційна влада визнавала, що води в Сімферополі залишилося максимум на 90-100 днів. Однак наразі, констатували окупаційна влада, в водосховище залишилося тільки 11 млн кубометрів води, тобто в 3 рази менше, ніж проектний обсяг, зазначають Патріоти України.
Фахівці вважають обміління наслідком того, що основне джерело води для водосховища - річка Салгир - не отримала повноцінної підживлення талими водами з гір.
При цьому ще на минулому тижні голова окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов збрехав, що кількості води в трьох основних джерелах водопостачання Сімферополя - Аянском, Сімферопольському та Партизанському водосховищах - досить для безперебійного водопостачання міста протягом 3,5 місяців навіть за умови повної відсутності опадів.
Ресурс Крим.Реаліі опублікував фото висохлого водосховища.

Нагадаємо, Росія постійно вимагає від керівництва України «вирішити питання» з відновленням постачання дніпровської води на півострів, тепер уже шантажуючи зривом наступного нормандської зустрічі. При цьому великий ризик, що «водну тему» Кремль використовує ще й для підриву довіри українців до влади.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...