У Києві проректор вишу погорів на хабарі (фото)

У Києві проректора столичного вишу викрили під час отримання хабаря. Про це повідомила Київська міська прокуратура 7 грудня, передають Патріоти України.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва викрито й затримано проректора одного з вищих навчальних закладів міста Києва під час одержання неправомірної вигоди. Проректор висунув вимогу про передавання 40 тисяч гривень за невідрахування чотирьох студентів з вищого навчального закладу.

Освітянина затримали на гарячому у приміщенні університету безпосередньо після отримання ним зазначеної суми коштів. Крім того, як повідомляє поліція, науковець за 1 200 доларів США обіцяв студентові магістратури розв’язати питання щодо успішного складання іспитів зимової екзаменаційної сесії. В разі позитивного рішення останнього не було б відраховано з навчального закладу, що дало б йому змогу на період навчання ухилитися від призову на військову службу.

Проректору повідомили про підозру та застосували запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в сумі 150 тисяч гривень.

Окрім цього, в суді вирішується питання щодо відсторонення науковця від займаної посади. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі із забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...