У лікарнях кажуть, все пішло на дороги Зеленського: Степанов обурився, що пацієнтів з коронавірусом змушують закуповувати всі медзасоби

Ситуація із захворюваністю в Україні дуже важка, тому особливо важливо, щоб вчасно і в повному обсязі виконувалися стандарти і протоколи МОЗ.

Голова МОЗ Максим Степанов заявив, що відомство відстежує і вивчає всі скарги хворих коронавірусом, які проходять стаціонарне лікування в медзакладах. Про це він повідомив під час онлайн-наради з регіонами з питань подолання COVID-19, передають Патріоти України.

Степанов зазначив, що ситуація із захворюваністю в Україні дуже важка, тому особливо важливо, щоб вчасно і в повному обсязі виконувалися стандарти і протоколи МОЗ.

“Ми ретельно відстежуємо всі джерела інформації, зокрема, вивчаємо скарги пацієнтів”, – сказав він.

За словами Степанова, у відомстві бачать списки ліків і чеки пацієнтів, які їх змушують купувати в лікарнях.

“Іноді змушують закуповувати за свої кошти ліки, починаючи від фізрозчину і шприців. Я вважаю це неприпустимим”, – підкреслив міністр.

Він додав, що при розрахунку медичних тарифів були враховані всі засоби, що входять до національного протоколу надання медичної допомоги при коронавірусі. Степанов також зазначив, що зараз найважливішим завданням є забезпечити до 80% ліжок у лікарнях киснем у всіх областях.

"Шила військову форму по 12-15 годин": Американська баскетболістка розповіла про жахіття, пережиті у російській тюрмі

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:43

Американська баскетболістка Брітні Грайнер провела у російській тюрмі 10 місяців через знайдені у її багажі наркотики. У інтерв'ю виданню The New York Times спортсменка розповіла про всі жахіття, з якими вона зіштовхнулася у в'язниці країни-агресорки, ...

На фронті загинув відомий український актор

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:59

Відомий український актор театру і кіно Євген Шумілов загинув на фронті. Сумну звістку повідомив у Facebook його близький друг Іван Марченко, передають Патріоти України. Він зазначив, що Євген Шумілов мобілізувався до лав ЗСУ два роки тому і вирушив на...