В липні зник безвісти після бою: У головного рабина України син загинув на фронті

На фронті, під час оборони України від російських окупантів, загинув син головного рабина України Моше Реувена - Матітьягу (Антон) Самборський. Про таку трагічну звістку він повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

За словами Моше Реувена, церемонія прощання запланована на 13:00 у четвер, 12 вересня, в Центральній синагозі в Києві. "Завтра в Центральній синагозі відбудеться прощання з моїм сином Матітьягу (Антоном), який загинув на фронті захищаючи Україну", - повідомив він.

Наприкінці серпня Моше Реувен повідомляв, що востаннє спілкувався з сином в середині липня, а 24 липня, після чергового бою, прийшло повідомлення, що він зник безвісти.

Згідно з відкритими джерелами, Антон Самборський був сиротою і його всиновила родина головного рабина у 2002 році в 11-річному віці. Йому дали нове ім’я на честь героя повстання Маккавеїв - Матітьягу.

Хлопець прожив у родині рабина близько десяти років, а потім став жити самостійно, одружився і в травні 2024 року став батьком. Майже одразу після цієї звістки його призвали до армії. Після проходження короткого курсу навчання його відправили на фронт.

"Фізично команда готова, але...": Ексфутболіст збірної України відверто назвав мінуси команди Реброва

середа, 11 вересень 2024, 21:52

Ексфутболіст збірної України Артем Федецький прокоментував поразки національної команди від Албанії (1:2) та Чехії (2:3) у перших двох турах Ліги націй. В інтерв'ю YouTube-каналу BurBuzz Федецький заявив, що збірній України не вистачає характеру, перед...

Демограф спрогнозувала, хто з українців повернеться з-за кордону першим

середа, 11 вересень 2024, 21:30

Найбільша ймовірність повернення українців з-за кордону є серед висококваліфікованих фахівців. Про це повідомила очільниця Інституту демографії та соціальних досліджень Елла Лібанова, передають Патріоти України. Демографиня вважає, що першими повертают...