У магазинах у рази подорожчали фасувальні пакети: Як зекономити на покупках при поході до супермаркету

У державі з початку 2023 року заборонили використовувати надтонкі пластикові пакети. Тепер у торгових мережах дозволено продавати лише екологічні варіанти, які не шкодять середовищу та розкладаються. Їхню вартість не можна назвати низькою – від 1,50 грн. А якщо врахувати, що при кожному візиті їх знадобиться більше одного, то сума виходить пристойною.

Як економити в супермаркетах та не платити за пакети

Мішечки та шопери

Оптимальний варіант – купувати багаторазові мішечки, сітки чи шопери. Такі пропозиції є як у самих стаціонарних магазинах, так і в Інтернеті. Їх можна прати, до того ж вони компактного розміру.

Своя тара

Можна використовувати багаторазові контейнери і класти продукти з кондитерського або кулінарного відділу. У багатьох супермаркетах зазначено, що вони нічого не мають проти тари покупців.

Паперові пакети

Їх часто використовують у пекарнях, для пакування гарячої продукції. Вони є одноразовими, проте розкладаються без проблем.

Еко-мішочки продаються в наборах по три штуки – від 149 грн та по п'ять штук – від 200 грн. Купівля двох наборів коштуватиме 400 грн, а користуватися ними можна буде роками. А біорозкладні пакети обійдуться у 1,5-2 грн кожен.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...