"У мене є родина, і я щасливий": Святослав Вакарчук відзначає день народження (фото)

​Музикою лідер "ОЕ" захоплювався з дитинства, займався в шкільному театрі, навчався в музичній школі по класу скрипки, грав на баяні.

Святослав Вакарчук у дитинстві. Фото: соцмережі.

Сьогодні, 14 травня, свій день народження відзначає відомий музикант, лідер групи «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук, який заявив недавно про повернення в політику, нагадують Патріоти України.

Цю дату знаменитий артист неголосно відзначить у колі сім'ї. А для своїх шанувальників готує грандіозний подарунок - в травні він дасть в Києві відразу три концерти! 17 і 18 травня в Палаці «Україна» ОЕ виступить з оркестром «Віртуози Києва». А 26 травня в День Києва на території Національного комплексу «Експоцентр України» музиканти представлять грандіозне шоу під відкритим небом «Океан Ельзи 360 °».

«У нас було різне, але такого ще не було, - обіцяє Святослав Вакарчук. - На території ВДНГ ми влаштовуємо унікальний в нашій історії концерт! Тільки уявіть собі: величезна в 4 гектари фан-зона (більше, ніж на "Олімпійському"), посередині - кругла сцена з оглядом на 360 градусів, дах для цієї сцени везеться з Європи, світлове шоу спеціально для цього концерту розробляє наш литовський один Арвідас, 400 квадратних метрів екранів, десятки тисяч людей разом і 100% рок-н-рол!».
Святослав каже, що ідея такого концерту прийшла йому спонтанно під час пробіжки. Шоу вирішили зробити демократичним, без віп-зони та інших привілеїв, всі квитки по 250 гривень. "Океан" не мовчить, не мовчи i ти. Прийди i вiддай свiй голос", - звертається Святослав до шанувальників, запрошуючи на концерт з гаслом, схожим на політичне.
Цілком можливо, що з осені Вакарчук буде зайнятий не гастролями, а політикою. Він навчався в Єльському університеті за програмою World Fellow з підготовки нових світових лідерів. Нещодавно музикант заявив про свої плани повернутися в політику, щоб відстоювати європейський вибір України. Музикант має намір балотуватися до Верховної Ради. Кажуть, незабаром він представить свою команду. Сам Вакарчук поки не багатослівний.
«Влада як така мене не цікавить. Що тягне мене в політику, так це розчарування нинішнім станом української політики. Дивитися на всі ці обличчя на рекламних щитах в Києві нестерпно», - раніше говорив він.
Це вже не перший його прихід в політику. Вакарчук був депутатом Верховної Ради 6-го скликання (від 2007 до 2008) в списку блоку Віктора Ющенка «Наша Україна - Народна самооборона». Працював в комітеті з питань свободи слова та інформації, а також був членом груп з міжпарламентських зв'язків. Однак політичною активністю він не відзначився, досить часто пропускав засідання, а вже через рік склав свої повноваження і зарікався більше ходити в політику.
Вакарчук не любить давати інтерв'ю, а тим більше - говорити про особисте життя. Відомо, що Святослав народився в Мукачевому в родині викладачів. Ріс у Львові, куди незабаром перебралася сім'я. Його батько, Іван Олександрович, зосередився на науковій діяльності, був обраний ректором Львівського університету. Після Помаранчевої революції деякий час працював міністром освіти України. У Святослава є молодший брат Олег, який працює в банківській сфері.

Музикою Вакарчук захоплювався з дитинства, займався в шкільному театрі, навчався в музичній школі по класу скрипки, грав на баяні. Крім того, він захоплювався точними науками і був відмінником. А ось з поведінкою у майбутньої зірки були проблеми. Його часто викликали в кабінет директора.

«Я сидів на останній парті і розписував піонерський галстук куплетами з пісень The Beatles. У молодших класах я робив дрібні капості - як-то розбив вікно футбольним м'ячем. А коли став старшим, відмовився вступати в комсомол, тому що років в 14 серйозно долучився до руху українських націоналістів», - розповідав раніше Святослав в інтерв'ю журналу VIVA!
Після школи Вакарчук вступив до Львівського університету, де вивчав фізику і економіку. Після закінчення вузу він захистив дисертацію і отримав кандидатський ступінь. Але все ж захоплення музикою виявилося сильнішим.

12 жовтня 1994 року називають офіційною датою заснування «Океану Ельзи», де Вакарчук виступив солістом, композитором і музикантом. Свій перший альбом «Там, де нас нема» група випустила в 1998 році. У 2014 році колектив відзначив 20-річний ювілей, зібравшись на сцені першим складом. На рахунку колективу десяток альбомів, також Вакарчук випускав сольні проекти.

Про особисте життя відомо куди менше. Дамою серця Вакарчука давно є Ляля Фонарьова, стиліст і арт-директор «Океану Ельзи». 15 років пара прожила в цивільному шлюбі, а в 2015-му офіційно оформили стосунки.


«У мeня є сім'я, і я щасливий. Просто не хочу, щоб моє особисте життя ставало надбанням громадськості. Я дуже ціную почуття, наш внутрішній зв'язок, і не хочу до нас нікого пускати », - це все, що говорить Святослав про особисте. Спільних дітей у них з Лялею немає, виховують доньку Фонарьовою oт першого шлюбу - Діану.

Вакарчук завжди займав активну громадську позицію, був учасником Помаранчевої революції, підтримував Майдан і європейські цінності. Це відбилося і на творчості музиканта - в піснях останніх років відображаються сучасна ситуація в Україні, трагічні долі і втрати на війні, патріотична риторика.

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...