У нас своя програма: Бізнес-школа у Києві виступила проти української мови

У школі заявили, що студентів вчать сучасним навичкам, які зроблять їх конкурентоспроможними у світі.

Київська бізнес-школа в Україні виступила проти мовного закону, прийнятого ВР України 25 квітня. Про це заявив почесний президент Київської школи Економіки Тимофій Милованов в Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, всупереч встановленим вимогам, вони не можуть перейти на українську мову викладання.

“Нам це не підходить. Ми викладаємо виключно англійською. На більшості програм. Також закон вимагає, щоб ми вчили наших студентів української мови. Нам це теж не підходить. У нас мало ресурсів, ми живемо на гроші благодійників”, – написав він.

Милованов додав, що школа повинна нести відповідальність перед своїми спонсорами і витрачати благодійні внески на навчання студентів сучасним навичкам, які зроблять їх конкурентоспроможними у світі.

У свою чергу, юрист Андрій Гук у своєму Facebook закликав керівництво школи знайти для себе рішення даного питання, яке дозволило б не змінювати свою програму і не порушувати закон. Він запропонував знайти нормального юриста або дочекатися мовного обмбудсмена або підтвердження, що програма не є порушенням, оскільки закон допускає предмети англійською.

“Збирайте від учасників програм разом з персональними даними і згодою на їх обробку згоду на викладання англійською та відсутність вимог від учасників, що стосуються української мови. Непублічні заходи можуть бути англійською. Курс ділової укр мови для топів може бути вибірковим і цікавим, раптом хтось захоче”, – сказав Гук.

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...