У Нацполіції розповіли, як після 9 діб безуспішних розшуків натрапили на "полтавського терориста"

"Полтавський терорист" Роман Скрипник у момент ліквідації спецназом КОРД підірвався на власній гранаті

Поліцейські 9 днів та ночей шукали на Полтавщині Романа Скрипника, який озброївшись гранатою, взяв у заручники поліцейського. Місцевість регіону "прочісували" цілодобово, зазначають Патріоти України.

Паралельно із пошуками проводилися інші оперативно-слідчі та превентивні заходи. Зокрема усі групи реагування патрульної поліції в районах звертали увагу на немісцевих чоловіків та оперативно реагували на будь-яку інформацію людей про незнайомців і підозрілих осіб, повідомили в у відділі комунікації ГУНП в Полтавській області.

Підозрюваного виявили працівники сектору реагування патрульної поліції Зіньківського відділення вночі 1 серпня на околиці селища Опішня. Звернули увагу на чоловіка, схожого за описом на розшукуваного полтавця, та реалізували заходи із затримання підозрюваного.

"Начальник сектору реагування патрульної поліції, діючи відповідно до інструкції та перебуваючи у безпосередньому контакті зі злочинцем, тримав ситуацію під контролем до прибуття спецпідрозділу. Оскільки життю поліцейського загрожувала реальна небезпека, бо він погрожував гранатою, було прийнято рішення про ліквідацію підозрюваного", – пояснив очільник обласної поліції Іван Вигівський.

Унаслідок вибуху гранати, яка була у підозрюваного, ніхто з поліцейських не постраждав.

Нагадаємо, 23 липня у Полтаві Роман Скрипник викрав автомобіль та взяв у заручники поліцейського, коли його намагалися затримати. У подальшому виїхав за межі міста, відпустив заручника та зник у лісопосадці. Його довго не могли спіймати через добру військову підготовку, заявили у поліціі. Також виявилося, що чоловік був раніше судимим. 31 липня пошуки Скрипника у Миргородському районі припинили. А вже 1 серпня стало відомо, що втікача ліквідували біля селища Опішня Зіньківського району на Полтавщині.

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...