У небі над Україною з'явилося незвичайне природне явище (фото)

У небі над Україною 3 травня з'явилося сонячне гало – незвичайне оптичне явище, що виникає в атмосфері внаслідок заломлення та відбиття світла в льодяних кристалах. Зокрема про явище повідомив харківський астроном Володимир Кажанов, передають Патріоти України.

"Вигляд гало залежить від форми та розташування кристалів. Відбите і заломлене крижаними кристалами світло нерідко розкладається в спектр, що робить гало схожим на веселку", – зазначив Володимир Кажанов.

Побачити гало на небі можна неозброєним оком, утім астроном радить використати сонячні окуляри, щоб уберегти очі від яскравого сонячного світла. "У минулі часи це явище сприймали за знамення", – зазначив Володимир Кажанов. Додамо, що за народними прикметами, гало є передвісником нестабільної погоди.

Наша Анна Ярославна: 19 травня киянка взяла шлюб з королем Франції

неділя, 19 травень 2024, 5:00

Всі подальші монархи Франції, до Наполеона, були нащадками київської княжни. У Реймському соборі у Франції 19 травня 1051-го київська князівна Анна Ярославна вийшла заміж за короля Генріха I. За чотири дні коронувалась на престол Франції, нагадують Пат...

Задоволення заради користі: На Сумщині чоловік "під контролем поліції" двічі займався сексом із повіями

неділя, 19 травень 2024, 3:40

У Сумській області поліція викрила сутенерку, яка втягнула у заняття проституцією свою знайому. Для того, щоб провести розслідування, поліція залучила чоловіка, якому жінки двічі надавали секс-послуги. Про це йдеться у вироку Охтирського міськрайонного...