"У ньому була і мужність, і спокій, і рівновага": У Києві попрощалися зі шведським добровольцем "Госпітальєрів" (фото)

12 грудня командир батальйону "Госпітальєрів" Яна Зінкевич повідомила, що на фронті загинув доброволець зі Швеції Ніко. Трапилось це внаслідок ДТП. 13 грудня о 14:00 на Михайлівській площі в Києві відбулося прощання з захисником України родом зі Швеції, повідомляють Патріоти України.

Що відомо про добровольця Ніко

Ніко ціленаправлено приїхав у квітні зі Швеції, щоб стати пліч-о-пліч з українцями у боротьбі проти російської навали. Ба більше, він підкреслював, що стоятиме до кінця. Чоловік зголосився стати медиком-добровольцем, щоб рятувати життя поранених на фронті. І саме під час евакуації поранених з "нуля" він загинув через зіткнення авто з покинутою бойовою машиною піхоти. "Вічна слава тим, хто, не будучи українцями, кидають своє комфортне життя та їдуть до нас. Їдуть на війну за нашу незалежність", – написала Яна Зінкевич.

Також вона повідомила, що Ніко не раз бував на важких завданнях і до фатального дня все завжди проходило ідеально. "В ньому була і мужність, і спокій, і рівновага", – додала командир батальйону.


Джерело: 24 канал

Раді пропонують більше не саджати ухилянтів до в'язниці: Ось що передбачає новий законопроект

субота, 18 травень 2024, 6:58

У відповідності до чинного законодавства, якщо військовозобов'язаний пройшов ВЛК, був визнаний придатним до військової служби, але на збірний пункт за бойовою повісткою не прибув, таке правопрорушення карається позбавленням волі. . Йдеться про статтю 3...

Сума неприємно здивує! Яку пенсію можна отримати із зарплатою вдвічі вищою за середню

субота, 18 травень 2024, 6:47

В Україні із зарплатою вдвічі вищою за середню (це понад 33 тис. грн за даними Пенсійного фонду) можна отримати пенсію у розмірі 9 491,5 грн. Така пенсія можлива за умови наявності 35 років стажу. Про це йдеться у публікації OBOZ.UA. Так, згідно з оста...