В ОАЕ за рекордно короткий час видовищно знесли хмарочос (відео)

Від 165-метрової будівлі позбулися за 10 секунд.

В Абу-Дабі перетворили знесення хмарочоса Mina Plaza Towers в надзвичайно видовищну подію. Ретельно прорахованим і контрольованим вибухом всі чотири вежі недобудованого 144-поверхового комплексу були демонтовані. Відео опубліковано на офіційній сторінці Абу-Дабі в Twitter, передають Патріоти України.

За операцією спостерігали представники Книги рекордів Гіннесса, які зафіксували новий рекорд: «Найвища будівля, знесена методом контрольованого підриву». Від 165-метрової будівлі позбулися за 10 секунд.
Муніципалітет Абу-Дабі запевняє, що підрив проводився з максимальною обережністю. Район завчасно закрили для пішоходів і транспорту. Єдина незручність, якої було не уникнути, це звук вибуху, але і про нього жителів міста попередили заздалегідь.

Після того як територію очистять від будівельного сміття, тут планується звести сучасний торговий центр з туристичною інфраструктурою. У перспективі реконструкція чекає весь старий район Mina Zayed: тут буде житлова забудова, офісні будівлі, туристичні об'єкти.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...