В очікуванні готовності ракети Ілона Маска: NASA показало, як астронавти тренуються на дні басейну до висадки на Місяць

Американське аерокосмічне агентство NASA опублікувало фото з тренування учасників місії “Артеміда”, яка проходить в Космічному центрі ім. Джонсона в Х’юстоні (штат Техас), зазначають Патріоти України.

Знімки зроблені під водою, якою наповнили величезний резервуар. Він призначений для імітації умов, з якими астронавтам доведеться зіткнутися під час першого в історії пілотованого польоту на південний полюс Місяця.

Мета резервуара – допомогти астронавтам освоїтися з роботою в умовах місячної гравітації. Даний “тренажер” відтворює тьмяне блакитне світло, яке нагадує освітлення на південній стороні Місяця. Сонячне світло проявляється там лише на кілька градусів вище горизонту.

Глибина басейну – 12 метрів. На самому дні астронавти виконували свої основні завдання: збір зразків місячного реголіту з використанням різних інструментів, перевірку посадкового модуля, а також встановлювали прапор США.

Доставити астронавтів на місяць повинен спеціальний космічний модуль, створений компанією Ілона Маска SpaceX.

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...

Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку: Міністр виступив із заявою

четвер, 25 квітень 2024, 16:22

Литва може сприяти Україні в поверненні чоловіків призовного віку. Однак спершу варто дочекатися, як цю процедуру реалізовуватимуть у Польщі. Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передають Патріоти України. Очільник литовського оборонн...