В очікуванні "царя-визволителя": У мережі кажуть про масове звезення прихильників УПЦ МП до Києва для молитви за Росію

До Києва збираються звозити автобусами прихильників УПЦ Московського патріархату (РПЦ в Україні) для масового заходу, на якому священики та віряни будуть молитися за Росію, війська якої зосереджені біля наших кордонів. Така інформація про молебень за країну-агресорку вказується в Facebook-групі "Захисти Україну", передають Патріоти України.

Інформація про звезення в мережі та ЗМІ

У громадській організації зазначається з посиланням на відомості "з надійних джерел", що з Почаєва, де розташована Свято-Успенська лавра, також відправлять колону, а поведе її "відомий русофіл - священник Олександр Марценюк, до речі автор віршів-присвят терористу Гіві".

Новина про подібне звезення також з'явилася і в ряді тернопільських видань.

Захід нібито проведуть у Києві 16 лютого на території Маріїнського парку (недалеко від будівлі Верховної Ради), а відбуватися це буде на тлі антивакцинаторських гасел у розпал пандемії - мовляв, щоб громадян "не примушували" робити щеплення від COVID-19.

У мережі висловлюють думку, що подібний молебень "за Росію і нового "помазаника Божого" - царя Путіна", інспірований керівництвом УПЦ МП в столиці України, може стати провокацією і послужити для Кремля приводом-виправданням до загострення військової агресії РФ проти України.

"Для повноти картинки для пропагандистських російських телеканалів не вистачає лишень "злобних бандерівців-націоналістів", які з мотиками розганяють цей шабаш? Чим не привід для загострення агресором війни?" - вказується в повідомленні.

У московському патріархаті нічого не анонсують

Варто зауважити, що в самій УПЦ МП про плани провести масовий захід в цю дату нічого не говорять.

Так, на сайті є анонс про молитву в єпархіях за онкохворих дітей 15 лютого (в Міжнародний день онкохворої дитини), а ще - молитву на День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, теж у вівторок, 15-го.

Хто такий священик Марценюк

Нагадаємо також, священик московського патріархату з Почаєва (Тернопільська область) Олександр Марценюк відзначився написанням вірша після ліквідації взимку 2017-го терориста-"ДНРівця" Гіві, керівника угруповання "Сомалі" - сам же автор поезії називав бойовика "воїном Михайлом".

Також клірик називав захисників України, військових ЗСУ "вбивцями Донбасу", і частенько ділився своїми антиукраїнськими поглядами на публіці, в тому числі й на різних російських ресурсах.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: Опитування показало, за яких умов

четвер, 2 травень 2024, 15:56

Більшість українців все ще планують повернутися до України (26% точно та 26% скоріше). З них 61% планує це зробити після війни, передають Патріоти України. з посиланням на дані опитуванняInfo Sapiens. Остаточне закінчення війни / припинення бойових ді...