Довелося викликати КОРД: В Одесі чоловік з гранатою захопив будівлю суду (фото, відео)

Підозрюваний у вбивстві Владислав Гарькавий вдень 28 лютого взяв у заручники суддю Приморського суду Одеси, погрожуючи підірвати гранату. Після евакуації будівлі суду і переговорів з правоохоронцями чоловік здався. Граната виявилася муляжем, передають Патріоти України.

Інцидент стався близько 12 години, коли Гарькавий прямо під час засідання суду дістав гранату, висмикнув чеку, і пригрозив всіх підірвати. З будівлі терміново евакуювали всіх людей і оточили.

Повідомлялося, що ув'язненого привезли на засідання суду прямо із СІЗО Одеси. Правоохоронці, що знаходяться на місці НП, не змогли пояснити, яким чином у підсудного могла виявитися граната. В заручниках у злочинця перебували суддя і його помічники.

"Я звідси взагалі не вийду або вийду в пластиковому мішку ... Я буду далі розмовляти тільки з прокурором області. Я вимагаю справедливого суду і покарання осіб, винних у допущенні того, що тут відбувається", - заявив Гарькавий.

За даними одеських ЗМІ, чоловік звинувачувався у вбивстві громадянина Ізраїлю у вересні 2016 року. Станом на 13:15 стало відомо, що чоловіка знешкодили. Граната в його руках виявилася муляжем.

На даний час вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтями 379 ("Посягання на життя судді, народного засідателя чи присяжного у зв'язку з їх діяльністю, пов'язаною із здійсненням правосуддя") та ст. 345 ("Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу") Кримінального кодексу України".


Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...