В Одесі експожежник влаштовував підпали на замовлення, але раптом щось пішло не так

В Одесі засуджено колишнього рятувальника та його спільників, які на замовлення влаштовували підпали майна, інформують Патріоти України.

Як повідомляє прес-служба Одеської обласної прокуратури, головний фігурант справи - співробітник одного з підрозділів регіонального главку ДСНС в Дніпропетровській області. Цей чоловік створив і очолив організовану групу, щоб "заробляти" гроші.

"Заробляли вони, отримуючи замовлення на підпали чужого майна, зокрема транспортних засобів. Ділки ретельно готувались та планували кожен зі своїх злочинів. Відслідковували своїх "жертв" та терпляче вичікували сприятливий момент для доведення свого наміру до кінця", - розповіли у прес-службі.

Так, у період з листопада 2019 року по червень 2020 року гастролери з Дніпропетровщини за грошову винагороду скоїли підпал трьох елітних авто у середмісті Одеси. Внаслідок підпалів автівки повністю знищені, власникам машин спричинено збитки на майже 1,8 млн гривень.

За даними прес-служби, колишнього пожежника-рятувальника та двох його спільників засуджено за умисне пошкодження чужого майна шляхом підпалу (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 194 КК України). Організатору злочину призначено покарання у вигляді 7 років тюрми, двом співучасникам – 6,5 та 5 років позбавлення волі.

Як уточнили у правоохоронних органах, зловмисники спалили два Mercedes-Benz та Lexus LS 500.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...