В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили, чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад.

В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк".

Там зазначають, що навесні у парках Одеси починається білкопад.

"Маленькі хвостаті падають просто на голови людям, які гуляють у парках. Весною дитинчата білок підростають та через власну допитливість випадають з гнізда. А потім не можуть самостійно повернутися в гніздо, таким білочкам потрібна допомога, без якої вони загинуть", - зазначили у закладі.

Адміністрація звіринця звертається до людей із проханням: якщо хтось знайшов білченя, у якого немає поранень, треба по можливості зачекати недалеко, щоб його ніхто не образив, не з'їв. Йдеться, що за ним може повернутися мама та забрати його до дому.

"Але якщо ви знайшли білченя пораненого і не знаєте, як йому допомогти, то приносьте малечу до Одеського зоопарку, наші спеціалісти йому допоможуть", - кажуть в установі.

Врятувати не вдалося: У Луцьку через отруєння невідомою речовиною помер 2-річний хлопчик

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:30

Правоохоронці розслідують смерть дворічної дитини у Луцьку. Попередньо відомо, що хлопчик помер він отруєння невідомою речовиною, передають Патріоти України. Що відомо про смерть дитини. Так, інформація про смерть 2-річного хлопчика у Луцьку надійшла п...

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...