В Одесі військкоматівці жорстко "запакували" провокатора, який фільмував блокпост НГУ: Начальство поспішило погасити резонанс, "покаравши" підлеглих фронтом

Представники районного центру комплектування силоміць "забрали" з вулиці потенційного призовника, який робив відео блокпосту.

В Одесі обіцяють покарати співробітників одного із військкоматів, які силоміць "забрали" з вулиці потенційного призовника.

Зокрема, в місті великий резонанс викликало відео, яке днями було розповсюджено у соціальних мережах. На ньому зафіксовано, як люди у військовій формі невідомого чоловіка силоміць садять в автомобіль і кудись відвозять.

Сьогодні Одеський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки оприлюднив результати відповідної перевірки. Зокрема, встановлено, що громадянин, якого заштовхали в автівку, вів пряму трансляцію розгортання мобільного блокпосту, що заборонено нормами правового режиму воєнного стану. Потім, після відповідного зауваження представників Нацгвардії, чоловік почав конфліктувати з військовими та відверто їх провокувати.

У обласному військкоматі стверджують, що під час перевірки його документів і звірки даних за базою ухилянтів, громадянин почав погрожувати, поводився агресивно, не припиняючи провокацій.

"Співробітники одного з районних ТЦК та СП (районний військкомат – ред.) Одеси, не втримавши емоцій, перевищили повноваження і, застосувавши силу, всадили його в транспортний засіб для доставки в центр комплектування", - йдеться у заяві.

Також визнається, що районний військкомат намагався приховати свою причетність до інциденту. Однак під час службової перевірки виявлено осіб, які перевищили службові повноваження, та порушення у використанні необлікованого автомобілю.

"Винні посадові особи притягнуті до дисциплінарної відповідальності і будуть переведені у бойові підрозділи, де зможуть спрямувати силу і міць на боротьбу із ворогом", - наголошують в обласному центрі комплектування.

Мріяв збудувати нову "Мрію", але не мав роботи в Україні: Помер відомий вітчизняний авіаконструктор

неділя, 28 липень 2024, 0:32

Дмитро Ківа працював на заводі "Антонов" за всіх президентів України, окрім Володимира Зеленського. 25 липня на 82-му році життя помер відомий український авіаконструктор Дмитро Ківа, який пропрацював на авіаційному заводі "Антонов" 52 роки, передають ...

Ах, Одеса... В курортній Аркадії поряд з рестораном сталась масова бійка за участю військових, цивільних та поліції. Решта відпочиваючих з інтересом споглядала (відео)

субота, 27 липень 2024, 23:49

У одеській Аркадії група чоловіків билась просто перед місцевим рестораном, свідчать кадри з соцмереж. У бійці брали участь і цивільні, і люди у формі. . Увечері 27 липня біля прибережного ресторану в Одесі сталась масова бійка, у якій взяли участь ци...