В Одесі затримали іноземця, який розстріляв авто і пограбував "Нову пошту" (відео)

Відібрати автомобіль підозрюваний не зміг, оскільки поранений чоловік поїхав.

В Одесі затримали іноземця, який у серпні розстріляв автомобіль з водієм і пограбував відділення «Нової пошти». Як повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Одеській області, наприкінці минулого тижня поліція затримала підозрюваного в скоєнні двох тяжких злочинів, вчинених у Біляївському районі області, передають Патріоти України.

Зокрема, на початку серпня озброєний рушницею чоловік на трасі «Київ - Одеса» обстріляв Mitsubishi Pajero. «Побачивши на узбіччі автодороги Київ - Одеса припаркований позашляховик, зловмисник кілька разів вистрілив по ньому з рушниці. В результаті водій дістав вогнепальні поранення. Відібрати автомобіль підозрюваний не зміг, оскільки поранений чоловік поїхав», - розповіли в главку. Того ж дня в селі Нерубайське зловмисник скоїв розбійний напад на відділення «Нової пошти». Зокрема, погрожуючи працівниці установи і вистріливши в стелю з рушниці, він забрав з каси понад 10 тис. грн, після чого втік.

Зловмисником виявився 39-річний громадянин сусідньої держави, який зараз проживає в Одесі. «Встановлено, що у себе на батьківщині чоловіка було засуджене за грабежі і крадіжки. Крім того, він має судимість за участь у масових заворушеннях 2 травня 2014 року в Одесі і на цей час перебуває на випробувальному терміні», - повідомили в главку. Давати свідчення за фактами замаху на вбивство і розбою і пояснювати мотиви цих злочинів зловмисник відмовився. Зараз поліція розглядає кілька версій, у тому числі, вбивство з метою заволодіння автотранспортом. В ході проведення слідчих дій чоловіка впізнали потерпілі, а за місцем його проживання вилучено речові докази, які підтверджують причетність до цих злочинів. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство). Крім того, вирішується питання про висунення зловмисникові підозри за ч. 3 ст. 187 (розбій). Максимальне покарання, передбачене за такі злочини, - до п'ятнадцяти років позбавлення волі. Також фігуранта перевіряють на причетність до скоєння інших злочинів на території регіону.

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...