В Одеській області четверо військових намагалися втекти за кордон, одного з них застрелили

В Одеській області четверо військовослужбовців-дезертирів намагалися незаконно перетнути кордон. Один із них під час затримання працівниками ДПСУ чинив опір, внаслідок чого був застрелений, передають Патріоти України з посиланням на власні джерела.

Як розповіло РБК-Україна джерело, втікачами були чотири військовослужбовці ЗСУ, які самовільно залишили територію навчального полігону та мали намір перетнути кордон поза межами пункту пропуску.

Співрозмовник повідомив, що під час затримання один із військовослужбовців чинив опір працівнику ДПСУ. Останній здійснив два постріли з метою припинення правопорушення. В результаті чого військовий загинув, отримавши травми несумісні з життям.

Що кажуть в ДПСУ

Речник ДПСУ Андрій Демченко в коментарі РБК-Україна підтвердив, що в Одеській області під час охорони державного кордону мав місце факт нападу на прикордонний наряд.

"Вчора вечорі прикордонники зупинили транспортний засіб, в якому окрім водія знаходилися 4 осіб. Двоє осіб вдалися до втечі в різні напрямки, а згодом один з цих двох у ході його пошуку здійснив напад на військовослужбовця. Для збереження свого життя прикордонник був вимушений застосувати зброю. Він зробив попереджувальні постріли та у напрямку нападника. Викликаними на місце лікарями швидкої допомоги зафіксовано смерть правопорушника, а також зафіксовано факт тілесних ушкоджень у військовослужбовця", - розповів Демченко.

За його словами, інформація, яка почала ширитися на окремих ресурсах про те що прикордонник відкрив стрілянину з пістолета навздогін втікачу, не відповідає дійсності.

"По даному факту повідомлено ДБР, інші правоохоронні органи та підрозділи прокуратури. Тривають невідкладні слідчі дії. Військовослужбовці не затримувались", - додав Демченко.

Він також зазначив, що загалом по всій протяжності державного кордону, на жаль, це вже не перший випадок нападу на прикордонні наряди порушниками, у результаті яких військовослужбовці вимушені застосовувати зброю для збереження свого життя та здоров’я.

ДБР порушило кримінальну справу

В Держбюро розслідувань повідомили, що відкрили кримінальне провадження за фактом загибелі військовослужбовця, який намагався нелегально перетнути україно-молдавський кордон.

"За оперативними даними, 14 липня 2024 року у Захарівському районі Одеської області четверо військовослужбовців втекли з навчальної частини та намагались пішки перейти до Республіки Молдова. Для того аби під’їхати до кордону, втікачі найняли таксі. Під час спроби переходу кордону прикордонники помітили їх та затримали. Один із втікачів напав на прикордонника, намагаючись втекти. У відповідь той застосував табельну зброю та застрелив нападника", - розповіли в ДБР.

Наразі триває слідство. Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, які спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України).

Чому аномальна спека впливає на відключення світла: У ДТЕК дали пояснення

понеділок, 19 серпень 2024, 17:23

Аномальна спека суттєво впливає на рішення щодо запровадження графіків відключення світла в Україні під час війни. На це впливає відсутність т. зв. "подушки безпеки" у вигляді різних станцій, які у ході воєнних дій піддались масованим атакам РФ, переда...

Бережіться! Шахрайство в Україні набирає нових обертів: Що робити, якщо випадково надали дані платіжної картки на підозрілому сайті

понеділок, 19 серпень 2024, 16:59

Українці часто випадково надають дані своїх платіжних карток на підозрілих сайтах, що може призвести до фінансових втрат. У таких випадках потрібно негайно зв'язатися з банком для блокування коштів і перевірити безпеку своїх акаунтів, щоб уникнути неса...