В одній із країн ЄС можуть назавжди зникнути жебраки: Що задумали

Уряд Швеції дійшов висновку, що жебрацтво негативно впливає на суспільство та окремих людей, які в ньому живуть і не лише через бідність. Тому було ініційовано перевірку можливості запровадження загальнонаціональної заборони на такий вид діяльності, передають Патріоти України.

Про це повідомили на сайті Кабінету міністрів Швеції. Міністр юстиції Гуннар Стреммер уточнив, що з цією метою буде засновано посаду спеціального слідчого, який розробить пропозиції щодо подальших заходів щодо боротьби з жебрацтвом у Швеції.

За словами Стреммера, жебрацтво у Швеції стало помітним явищем лише у 2010-х роках – із напливом мігрантів з інших країн Євросоюзу. Багато жебраків живуть у складних умовах і не мають належного соціального захисту.

Крім того, жебрацтво рідко призводить до працевлаштування, а скоріше є лише короткостроковим джерелом доходу, що може закріпити вразливе становище цих людей. Крім того, існує ризик, що злочинні угруповання можуть використати жебраків у своїх цілях.

У зв'язку із цим уряд вирішив призначити спеціального представника. До червня 2025 року він має підготувати звіт про доцільність запровадження заборони на жебракування. Глава Мін'юсту зазначив, що з урахуванням поточних правових обмежень є необхідність вивчити, наскільки ефективно працює існуюча система і чи є підстави для посилення заходів проти жебракування та захисту постраждалих.

Заборона на жебракування стала частиною передвиборчої програми партії "Шведські демократи", яка не входить до уряду Ульфа Крістерссона, але підтримує її у голосуваннях. Новий уряд прийшов до влади у 2022 році, пообіцявши активізувати боротьбу з імміграцією та злочинністю, у тому числі переглянути систему соціальних виплат для мігрантів неєвропейського походження.

І це у цивілізованій Великій Британії: Поліція виявила рабів у McDonald's і на фабриці з виробництва піти

вівторок, 1 жовтень 2024, 13:50

У Великобританії виявили рабів у ресторані швидкого харчування McDonald's і на фабриці з виробництва піти. Про це 30 вересня повідомила англійська служба BBC, передають Патріоти України. Банду, до якої входило шестеро членів сімейної мережі торгівлі лю...

"Я думала, що вже не маю чим плакати": Дівчина загиблого пілота Джуса була зворушена до сліз присвоєнням йому Героя України (відео)

вівторок, 1 жовтень 2024, 13:27

Дівчина загиблого українського льотчика Андрія Пільщикова з позивним "Джус", блогерка, активістка та волонтерка Меланія Подоляк розплакалася, реагуючи на присвоєння йому Героя України посмертно. Відео з подяками дівчина опублікувала у своєму Інстаграмі...