В одній області України заборонили купувати та продавати нерухомість - названо причину

В Україні заборонили купувати та продавати нерухомість в одній області. Названо причину резонансного рішення, передають Патріоти України.

Стало відомо, що з 2 березня Запорізька область набула статусу "зони активних бойових дій". Він надається регіону, якщо у ньому відбуваються зміни, що обмежують дії місцевих жителів. Тому місцеві нотаріальні компанії відключили від реєстрів – їм заборонили реєструвати угоди з нерухомістю.

Так, місцеві жителі не можуть оформити дарчу, скласти заповіт, купити чи продати будинок чи квартиру. За словами юристів, проблеми розпочалися раніше.

Адвокат Денис Штабовенко повідомив, що обмеження операцій відбулося як мінімум три тижні тому, але набуло розголосу лише зараз. Виконавча служба не може вирішити питання. Найбільше від новацій постраждали самі запорожці

"Не можна зробити нічого, що вимагає заходу до реєстру: продати квартиру, зареєструвати довіреність, оформити заповіт, оформити спадщину, відкрити підприємця, відкрити фірму, змінити адресу", – пояснив правозахисник.

Жителі Запорізької області обурені та вказують на те, що Херсон набагато частіше потрапляє під обстріл. При цьому місто не внесено і зони активних бойових дій і в ньому немає подібних проблем з реєстрами.

Журналісти звернулися до мерії, де прокоментували ситуацію. "Приймається рішення вищим керівництвом і йде через обласну військову цивільну адміністрацію. Держава закрила реєстри, оскільки вона враховує якийсь певний ризик, то чому міська влада має її відкрити? Навіщо?" – відповіла заступник начальника управління внутрішньої політики Тетяна Міхєєва.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...