В одному з інтернатів Закарпаття дітей били та використовували як безкоштовну робочу силу, - омбудсман Лубінець

На Закарпатті вихованців закладу використовували як безкоштовну “робочу силу” для збирання яблук у приватному саду одного з підприємств. Про це повідомив омбудсман Дмитро Лубінець у Мережі, передають Патріоти України.

Зазначається, що під час огляду документів знайдено договір між директорами будинку-інтернату та підприємства щодо взаємодопомоги у збиранні яблук. "Директор будинку-інтернату вчинив побиття вихованця. Свідками цього були його заступник та інша вихованка інтернату, які вживали заходів щодо припинення фізичної сили", – йдеться в повідомленні.

Водночас у вихованців вимагали кошти для того, щоб купувати меблі для будинку-інтернату. "Також встановлено, що всі банківські картки з пін-кодами до них, відкриті особові рахунки в банку та документи вихованців перебували в сейфі заступника директора. Для того, щоб використати власні кошти з карток, вихованці мали просити їх із вигаданою “заявою”! Дванадцять таких “заяв”, написаних одним почерком, виявили і для прохання використати кошти в сумі 5 100 гривень", – зазначено в повідомленні.

Як пояснив згодом сам директор, за них придбали шафи на суму понад 50 тисяч гривень. Проте ці меблі в закладі не обліковуються.

"Чим більше ми будемо мати планів дій...": У ЗСУ виступили за підготовку жінок до оборони

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 23:40

Хоча жінки в Україні на сьогодні не підлягають обов'язковому призову на військову службу, їх варто підготувати до оборони. Таку думку висловив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України. "Чи потрібно це буде ...

Може стати "дефіцитом"? Українців попередили про можливу нестачу одного з найдоступніших фруктів

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:55

Українцям може не вистачити яблук – далися взнаки несприятливі погодні умови та високий попит на цей фрукт у харчовій промисловості. Тому вітчизняних яблук у супермаркетах може бути значно менше, аніж зазвичай, що впливає на ціну цього продукту. Про це...