У Польщі знайшли коштовну монету із зображенням знаменитого римського імператора (фото)

Імператор Адріан правив з 117 по 138 рік нашої ери і помер у віці 62 років.

Стародавня монета була знайдена серед більш ніж 2800 предметів, виявлених в ході двомісячних розкопок в 2020 році в Польщі, інформують Патріоти України.

Як пише Express, це велика рідкість, що римські скарби були знайдені на кордоні Польщі з Україною. Спочатку археологи приїхали в село, щоб визначити місцезнаходження ранньосередньовічного кладовища, яке в останній раз вивчалося в 1939 році.

Уже на місці археологи знайшли дві землянки, до країв набиті артефактами римської епохи. Фахівці здивовані знахідкою, так як кордони Римської імперії ніколи не доходили до центрально-східної Європи. Відкриття показує, яким сильним був вплив імперії.

За даними регіонального Управління з охорони пам'ятників, археологи знайшли тисячі предметів, в тому числі і монету імператора Адріана. Імператор Адріан правив з 117 по 138 рік нашої ери і помер у віці 62 років. Саме він побудував знамениту стіну Адріана в північній Англії, яка служила оборонним укріпленням.

Ворогу бракує сил: Мешканців Маріуполя вербують на війну проти України

вівторок, 30 квітень 2024, 1:45

В окупованому Маріуполі російські силовики просто на вулицях агітують людей вступати до лав військ РФ. Поліцейські та військові окупаційної армії зупиняють автівки та пропонують одразу на місці підписати контракт, передають Патріоти України. . Про це ...

Чи забиратимуть майно в ухилянтів - відповідь адвоката

вівторок, 30 квітень 2024, 0:30

Закон про мобілізацію набуває чинності 18 травня. Якщо військовозобов’язаний не оновив свої дані протягом 60 днів, то можуть бути застосовані санкції, передбачені законом: обмеження керуванням транспортом через звернення до суду, штраф. Про це розповів...