У приміщенні дуже сильне магнітне поле: У лікарні українку з візком "засмоктало" в апарат МРТ (фото)

В одеській приватній клініці стався серйозний інцидент з пацієнткою з обмеженими можливостями - жінку, яка пересувається на візку, буквально затягнуло в апарат магніто-резонансної томографії (МРТ), повідомляють Патріоти України.

Надзвичайна подія сталася в медичному закладі в Одесі на вулиці Космонавтів, 10 у середу, 2 червня. Через необережність особи, яка супроваджувала пацієнтку, сильне магнітне поле апарату буквально засмоктало інвалідний візок разом з жінкою. Пацієнтка клініки і працівниця медустанови отримали травми.

"Жінка, яка привезла і супроводжувала пацієнтку на металевому кріслі, ймовірно, не усвідомила, що техніки безпеки потрібно дотримуватися і після проведення процедури. Коли вона вирішила вкотити крісло в приміщення, де стоїть томограф і підкотити його ближче до пацієнта, щоб потім перемістити його на крісло - томограф втягнув це крісло силою магнітного поля", - розповів юрист медустанови, адвокат Анатолій Богачов.

За словами адвоката, клініка проводила передбачений законодавством інструктаж перед проведенням процедури, який клієнти засвідчили своїми підписами. У свою чергу потерпіла попросила вибачення за порушення техніки безпеки. В результаті інциденту також пошкоджено томограф вартістю понад 100 тисяч доларів. Клініка обіцяє підрахувати збитки згодом.

Джерело: ТСН.ua

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...