​У Росії заявили, що розкрили таємницю Тунгуського метеориту

Науковці Сибіру розкрили заявили, що нарешті з’ясували причину вибуху у тайзі на початку 20 сторіччя щодо котрого існує маса гіпотез. Удар з космосу ймовірно був викликав проходом поруч з поверхнею планети гігантського астероїда. За словами науковців, нова теорія допускає, що Земля ледве уникла набагато більшою катастрофи, зазначають Патріоти України.

Рано вранці 30 червня 1908 року могутній вибух, що знищив величезну територію тайги віддаленого району Східного Сибіру вздовж річки Тунгуска. Цікаво, що вибух не залишив кратера, створивши загадку, яка з тих пір спантеличує вчених - що могло викликати такий величезний вибух, не залишивши при цьому ніяких залишків?

Тепер Данило Хренніков з Сибірського університету Росії і його колеги опублікували нову модель інциденту, яка може, нарешті, розкрити таємницю. Хренніков і його колеги говорять, що вибух був викликаний астероїдом, який зачепив Землю, увійшов в атмосферу під невеликим кутом, а потім знову вийшов в космос.

«Ми стверджуємо, що Тунгуська подія викликана залізним астероїдним тілом, яке пройшло через атмосферу Землі і продовжило свій шлях на навколосонячну орбіту», - кажуть вони. Теорія припускає, що Земля уникнула ще більшої катастрофи на волосок від Землі.

Хренніков і його колеги змоделювали ефект метеоритів з каменю, металу або льоду, що рухаються в атмосфері зі швидкістю 12 миль в секунду (20 кілометрів на секунду). (Метеорити входять в атмосферу з мінімальною швидкістю 11 кілометрів на секунду.)

Тертя з атмосферою відразу нагріває ці предмети. Але в той час як залізо випаровується при температурі близько 5432 градусів за Фаренгейтом (3000 градусів за Цельсієм), вода випаровується тільки при 212 градусах за Фаренгейтом (100 градусів за Цельсієм). Так що крижані метеорити живуть недовго.

Дійсно, Хренніков і його колеги підрахували, що крижане тіло, досить велике, щоб викликати такий великий вибух, могло б пройти не більше 186 миль (300 кілометрів) через атмосферу, перш ніж повністю випаруватися. Це говорить про те, що Тунгуський метеорит не міг бути утворений з льоду.

Замість цього Хренніков і його колеги говорять, що фактам відповідає інший сценарій. Вони кажуть, що вибух, мабуть, був викликаний залізним метеоритом розміром з футбольний стадіон. Він повинен був пройти через верхні шари атмосфери, швидко нагрітися, а потім знову вийти в Сонячну систему. Ударна хвиля з цієї траєкторії сплющена дерева.

Ударна хвиля викликала б вибух потрібної сили, і будь-який залізо сконденсировалося б у пил, який неможливо б розрізнити на поверхні Землі. Що особливо важливо, цей сценарій не залишив би ніяких видимих залишків астероїдів.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...