У скреп великі проблеми: У обшивці МКС російські космонавти виявили вже шість тріщин

Космонавти доповіли на Землю про нові проблеми на борту Міжнародної космічної станції (МКС). У корпусі російського модуля виявили не одну, а шість тріщин, через які і відбувається витік повітря. Про це йшлося під час переговорів екіпажу МКС з Землею, передають Патріоти України.

Спеціаліст Центру управління польотами (ЦУП) сказав, що завтра, 26 лютого, планується перевірити, чи є витік з трьох тріщин. "У нас буде обстеження тріщини номер три, поруч зі стикувальним вузлом. І в п'ятницю - обстеження трьох тріщин, на які ти встановлював "купола", - сказав фахівець ЦУП космонавту Сергію Рижикову під час переговорів.

Раніше екіпаж МКС підготував першу тріщину до засвердлювання країв. Екіпаж після діагностики "позначив край тріщини для майбутнього свердління, зробив зліпок тріщини і заклеїв тріщину гнучкою латкою". Засвердлювання країв тріщини дозволяє уникнути її збільшення в розмірах.
Джерело: Коммерсант

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...