У свій час за нього пропонували цілий статок: Як виглядає унікальний радянський позашляховик "Місячник"

Унікальний радянський автомобіль 8х8

Незвичайний всюдихід 8x8 привернув велику увагу в Інтернеті. Цей унікальний витвір був виготовлений майже п'ять десятиліть тому Ондімом. Досвідчені інтернет-користувачі припускають, що розробкою цієї машини міг займатися конструктор ЧТЗ, колишній начальник однієї з груп гідрооб'ємного приводу ДСКБ ЧТЗ Максим Миколайович Мельниченко.

Всюдихід «Челябінський Кракозабр» народився на початку 1950-х років. Хоча офіційного підтвердження немає, вважається, що розробка цієї виняткової машини велася неофіційно самою командою, продемонструвавши високий рівень професіоналізму як у проектуванні, так і створенні прототипів. Можливо над цим проектом працював весь колектив Конструкторського бюро гідравліки ЧТЗ.

Унікальний радянський автомобіль 8х8

Унікальний радянський автомобіль 8х8

Цей восьмиколісний автомобіль може похвалитися футуристичним зовнішнім виглядом. Дивно, але, незважаючи на свою 8-колісну конфігурацію, він зберігає відносно компактні розміри – 4530×1900×1490 мм. Всюдихід має шарнірно-зчленовану конструкцію та кузов із клепаного алюмінію. Його споряджена вага складає 600 кг.

Унікальний радянський автомобіль 8х8

Одним із цікавих аспектів цього експериментального твору є колісна формула 8х8, що працює за гідростатичною схемою. Дизельний двигун приводить у дію гідравлічний насос, який згодом активує 8 гідромоторів – по одному на кожне колесо. Всі вісім коліс регулюються, а машина може трансформуватися в гусеничний режим.

Унікальний радянський автомобіль 8х8

Всюдихід має кілька спільних вузлів із ГАЗ-М20 «Перемога». Спочатку передбачалося використати двигун від автомобіля, але з якихось причин цей перехід так і не відбувся. Новий власник цього чудового автомобіля сповнений рішучості розкрити всю історію цього інтригуючого радянського проекту.

Сеул вимагає у МОК гарантій що таке більше не повториться У Парижі а церемонії відкриття Олімпійських ігор Південну Корею представили як КНДР

субота, 27 липень 2024, 15:30

У Міжнародному олімпійському комітеті попросили вибачення. Під час церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор 26 липня у Парижі спортсменів із Південної Кореї оголосили представниками Корейської народно-демократичної республіки, тобто Північної Коре...

Рік полярних сяйв: Астронавт NASA показав приголомшливі кадри з орбітальної станції, що зафіксували дивовижне природне явище (відео)

субота, 27 липень 2024, 15:15

У NASA показали нові кадри з борту Міжнародної космічної станції: на камеру потрапили полярні сяйва, зірки та швидкий метеор. Відео записав астронавт, командир місії SpaceX Crew-8 Метью Домінік, передають Патріоти України з посиланням на Space.com. . ...