У тому числі діти: Громадяни України загинули у ДТП в Австрії

На північному сході Австрії сталася ДТП, у якій загинули четверо громадян України, усі вони члени однієї родини – дідусь із бабусею, 7-місячне немовля та 3-річна дитина. Про це повідомила консул посольства України в Австрії Мирослава Зінкевич, передають Патріоти України.

"Можу підтвердити, що у ДТП загинули четверо громадян України, це двоє дорослих та двоє дітей віком 7 місяців та три роки", - сказала вона.

За словами консула, в мікроавтобусі загалом було сім людей, усі члени однієї родини. Загинули в аварії дідусь та бабуся та двоє їхніх маленьких онуків. Батько з дружиною та ще одна дитина зазнали легших травм. Зараз вони перебувають у лікарні, їм надається необхідна психологічна допомога.

Як повідомили у пресслужбі МЗС України, водій та інші двоє пасажирів - усі теж українці - були доставлені до лікарні. Зараз вони перебувають під наглядом лікарів. Усі учасники аварії мали дозволи на проживання в Польщі. Українське посольство взаємодіє із австрійськими правоохоронцями в контексті розслідування ДТП, а також підтримує зв‘язок із лікарями.

За повідомленнями австрійських ЗМІ, жахлива ДТП сталася у суботу на автобані A5 поблизу населеного пункту Гавайншталь, що у федеральній землі Нижня Австрія. Мікроавтобус із сімома пасажирами понесло вправо, він пробив перила мосту та, перекинувшись, впав на іншу дорогу внизу. Зазначалося, що водій, який вижив після аварії, стверджував, що він на секунду заснув.

В мікроавтобусі з польськими номерними знаками перебувала українська родина, яка мала посвідку на проживання в Польщі.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...