У тому числі вібратори: У ломбардах Польщі розповіли, які найдивніші речі їм приносять українці

У Польщі значним попитом користуються ломбарди, 65% відвідувачів яких пояснюють, що прийшли туди через ускладнення матеріального становища, пов'язане з локдауном через пандемію коронавірусу. Про це пише ukrayina.pl, передають Патріоти України.

Водночас після початку повномасштабної війни у ломбардах Варшави серед клієнтів побільшало біженців з України. За словами працівниці однієї з тамтешніх мереж, переважно українці продають золото й прикраси.

Як правило, забирають ці речі пізніше. Крім того, здають годинники й навіть іграшки. "Є люди без фантазії, вони приносять такі речі і намагаються їх втиснути. Все частіше в ломбарді з'являються нові вібратори. Зараз на ринку є багато якісних товарів такого типу, і вони користуються попитом", - каже Евеліна.

Власник ломбарду в Битомі Вєслав Маковський розповідає, що клієнти приносили навіть зуб мамонта, різноманітні шаблі, мармуровий телефон 70-х років, кристали, графини.

Натомість, як стверджує власник одного з ломбардів у Щецині, після 24 лютого напливу клієнтів не фіксується. Він каже, що найчастіше люди приносять будівельні інструменти, телефони, телевізори. "За останні місяці я не бачу великого трафіку, тому що людям нема чого продавати. Хочуть, але не мають. Буває, що приносять старі телефони, а ми цього не приймаємо", – каже чоловік.

Зазначається, що трапляються випадки, що до ломбардів приходять шахраї. Наприклад, вони приносять телефони, куплені в кредит, які через кілька місяців стають заблокованими і непридатними. "Якось один чоловік продав нам кілька ноутбуків. Через місяць за ними приїхала поліція, виявилося, що він їх викрав із транспорту", – розповідає пані Евеліна.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...