В Україні 1 квітня стартував військовий призов: Кого заберуть до армії

В Україні з 1 квітня стартував весняний призов на строкову військову службу, повідомляють Патріоти України.

Згідно з рішенням Кабінету міністрів заклику в квітні-червні будуть підлягати 18 тис. 752 громадянина України, з них в ЗСУ – 9 тис. осіб, в Національну гвардію – 5152, в Держприкордонслужбу - 4 тис., до Державної спеціальної служби транспорту – 600 чоловік.

Призивати будуть придатних за станом здоров'я до військової служби українців чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років. Крім того, призову підлягають старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Служити українці без вищої освіти будуть 18 місяців, а хлопці зі ступенем спеціаліста або магістра – 12 місяців. Осінній призов стартує 1 жовтня і триватиме до 31 грудня 2019 року в усіх областях України.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...