В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах справи у судовому реєстрі, передають Патріоти України.

Як випливає з рішення, у січні обвинувачений громадянин пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала чоловіка придатним до служби. Після чого йому видали так звану "бойову" повістку, однак він її проігнорував. У суді чоловік визнав вину, уточнивши, що має на утриманні семеро неповнолітніх дітей, з яких найстаршій дитині – 14 років, а найменшій – два.

Ухилянт розповів, що окрім нього, нема кому допомагати, тому не може залишити дітей напризволяще. Чоловік єдиний у родині, хто працює, зокрема на сільськогосподарських роботах. При цьому офіційно не записаний як батько, оскільки шлюб з дружиною не зареєстрований. Діти записані на прізвище матері

"Відповідно до довідок про реєстрацію місця проживання... місце проживання всіх дітей зареєстровано за тією ж адресою, за якою фактично проживає обвинувачений", - зазначається в матеріалах.

Жінка підтвердила, що діти спільні, а шлюбні відносини не оформлювали, оскільки не вважали це важливим. Чоловік допомагає виховувати, забезпечувати та утримувати.

Однак суд вирішив, що обвинувачений за законом не має права на відстрочку від мобілізації як батько, на утриманні якого перебувають троє і більше неповнолітніх дітей, адже батьківство не доведене законно. Після судового вироку на чоловіка наклали низку обов’язків, зокрема, має повідомляти уповноважені органи з питань пробації про зміну адреси проживання, роботи чи навчання, мусить періодично з’являтися для реєстрації, не виїжджати за межі України без погодження.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...