В Україні частину водіїв хочуть змусити перездавати на права: Кого чекають серйозні неприємності

У Міністерстві інфраструктури України має намір зобов'язати всіх водіїв автобусів і вантажівок періодично проходити перенавчання і здавати іспити. Проект наказу, що регламентує новий порядок щодо водійських посвідчень цих категорій опубліковано на офіційному сайті відомства, передають Патріоти України.

"Водії транспортних засобів, які до вступу в силу цього наказу отримали посвідчення водія категорій С, СЕ, С1, С1Е, D, DE, D1, D1E, проходять періодичні підготовчі курси", - сказано в документі.

Якщо проект наказу буде затверджено, всі українські водії автобусів і вантажівок будуть змушені не тільки один раз перездати на права, а й раз в п'ять років знову проходити навчання і здавати іспити.

Професійну компетентність водії будуть зобов'язані підтвердити шляхом здачі тесту після проходження підготовчих курсів в навчальному центрі. "Тривалість підготовчих курсів, в залежності від програми підготовки, становить від 35 до 280 навчальних годин", - йдеться в документі.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...