В Україні дали старт благодійним пенсіям: Кому будуть доступні такі виплати

Буквально зі дня на день меценати вже зможуть робити внески на благодійні пенсії, і пенсіонери їх отримуватимуть. Програма, яку було анонсовано ще минулого року, нарешті стартує. Про це в ефірі всеукраїнського марафону розповіла перша заступниця міністра соціальної політики України Дар'я Марчак, передають Патріоти України.

Вже зі дня на день програмі благодійних пенсій буде дано старт. Це дасть можливість пенсіонерам отримувати більші суми, ніж може їм виплатити Пенсійний фонд.

На кого розраховано цю програму?

Програма розрахована на всіх українських пенсіонерів, які вже отримують виплати з Пенсійного фонду і мають там рахунки.


Як працюватиме програма благодійних пенсій?

Роль мецената зможе взяти на себе будь-хто. Причому, як каже Дар'я Марчак, меценат не обов'язково має проживати в Україні. Благодійні внески можна робити також з-за кордону.

"Будь-яка особа, громадянин, який проживає в Україні чи за кордоном, може здійснити на свій розсуд благодійну пожертву до Пенсійного фонду для того, щоб, наприклад, допомогти збільшити розмір пенсії для своїх батьків, або для бабусь, або для дідусів, або просто для небайдужої людини. І таким чином це призведе до збільшення розміру пенсії для такої людини, на користь якої було внесено благодійний внесок", - розповіла чиновниця.

При цьому пожертвування від меценатів можуть бути двох видів: персоналізовані та знеособлені. Знеособлені – просто потраплятимуть до Пенсійного фонду і вже звідти розподілятимуться між усіма, хто отримує пенсії.

А персоналізовані пожертвування будуть йти на рахунок конкретної людини, якій хоче допомогти меценат. Проте всієї пожертвуваної суми пенсіонер все ж таки не отримає, а лише 70% від неї. Решта 30% пожертви підуть у Пенсійний фонд.

Цей закон було ухвалено ще минулого року. А тепер нарешті Мін'юст розробив механізм реалізації та розподілу виплат від меценатів

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...