В Україні дедалі рідше купують авто на дизелі: Ось які моделі все ще популярні

У липні 2024 року в Україні спостерігалося зниження інтересу до дизельних авто, особливо серед вживаних моделей, таких як Renault Megane і Volkswagen Passat, чия частка на ринку скоротилася на 10 відсоткових пунктів порівняно з минулим роком. Водночас, серед нових дизельних авто лідерами продажів стали Renault Duster і Toyota Hilux, передають Патріоти України.

Про це повідомив Укравтопром. В цьому місяці автопарк країни поповнили понад 6,3 тисячі автомобілів з дизельними двигунами, що на 17% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Серед загальної кількості дизельних автомобілів, зареєстрованих у липні, 1,6 тисячі одиниць становили нові автомобілі, а 4,7 тисячі – вживані, ввезені з-за кордону. Хоча продаж нових дизельних авто зріс на 20%, кількість імпортованих вживаних автомобілів знизилася на 25%. Це зниження свідчить про те, що українці все частіше обирають нові авто або переходять на інші види палива.

На ринку нових легкових автомобілів дизельні моделі залишилися на рівні 26% від загальної кількості, що відповідає показникам липня 2023 року. Однак серед вживаних автомобілів частка дизельних авто становила лише 23%, що на 10 відсоткових пунктів менше, ніж торік. Середній вік імпортованих вживаних дизельних автомобілів склав 10,2 року.

Найпопулярніші моделі дизельних автомобілів

У липні 2024 року українці віддали перевагу певним моделям дизельних автомобілів. Серед нових дизельних авто лідерами продажів стали:

  • Renault Duster – 439 одиниць;
  • Toyota Hilux – 143 одиниці;
  • Volkswagen Touareg – 109 одиниць;
  • Mitsubishi L200 – 106 одиниць;
  • BMW 3 Series – 77 одиниць.

Серед вживаних дизельних авто, імпортованих в Україну, найпопулярнішими були:

  • Renault Megane – 425 одиниць;
  • Volkswagen Passat – 352 одиниці;
  • Skoda Octavia – 338 одиниць;
  • Nissan Qashqai – 229 одиниць;
  • Volkswagen Golf – 160 одиниць.

Зростання інтересу до вживаних авто зі США

Український автомобільний ринок, попри складну економічну ситуацію, продовжує демонструвати значну активність, особливо щодо вживаних автомобілів зі США. У липні 2024 року в Україні було зареєстровано понад 4,1 тисячі вживаних автомобілів зі Сполучених Штатів, що становить 21% від загальної кількості імпортованих авто.

Попит на "американців" з пробігом зріс на 75% порівняно з липнем 2023 року.Серед найпопулярніших моделей, імпортованих зі США, лідерами стали:

  • Tesla Model 3 – 418 одиниць;
  • Tesla Model Y – 401 одиниця;
  • Ford Escape – 280 одиниць;
  • Volkswagen Passat – 248 одиниць;
  • Jeep Cherokee – 245 одиниць.

Цікаво, що бензинові автомобілі стали найпопулярнішими серед імпортованих зі США, займаючи 44% від загальної кількості. Електромобілі охопили 37% імпорту, що свідчить про зростання інтересу до більш екологічних рішень серед українців. Гібридні автомобілі, дизельні моделі та автомобілі з ГБО зайняли менш значні частки ринку.

Як повідомляв OBOZ.UA

За все доведеться платити! Путін набрехав росіянам про інфляцію - наслідки реально зросли ціни в РФ

п’ятниця, 23 серпень 2024, 11:48

Поки російський диктатор Володимир Путін і Росстат брешуть росіянам про темпи інфляції в країні, справжні дані набагато гірші для громадян країни-агресора. Виявилося, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну реальна інфляція в країні досяг...

"Ми не міністерство виплат": У Мінсоці хочуть, щоб українці менше покладалися на державу

п’ятниця, 23 серпень 2024, 10:58

Голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович вважає, що сприймати його виключно як "міністерство виплат" - тобто структуру, яка займається лише соцвиплатами – не можна. Адже, запевняє вона, завдання міністерства лежить у площині формування стійкості кожної лю...