В Україні деяким військовозобов'язаним скасують бронювання від служби - умови анулювання відстрочки

Військовий стан в Україні продовжили до 20 травня. Водночас змінилися деякі умови мобілізації громадян, зокрема заброньованих. Якщо підприємства, які видають відстрочки від призову своїм співробітникам, не відповідають новим вимогам, відстрочки анулюватимуть, передають Патріоти України.

Керівництво має право вручати підлеглим повістки лише за наявності відповідного розпорядження від начальника ТЦК. У такому разі роботодавець повинен видати наказ про повідомлення військовозобов'язаного, довести його до відома під особистий підпис та надіслати копію наказу до ТЦК протягом 3 днів.

Після цього працівнику вручають повістку про явку на виклик у ТЦК, а роботодавець контролює процес його оповіщення та прибуття до територіального центру.

Які категорії підприємств можуть бронювати працівників від мобілізації:

  • підприємства, установи та організації, яким встановлені мобілізаційні завдання (замовлення);
  • підприємства, установи та організації, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт та послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань;
  • підприємства, установи та організації, які критично важливі для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення у особливий період.

Хто підлягає бронюванню від мобілізації:

  • Військовозобов'язані, які обіймають посади державної служби категорій "А" та "Б".
  • Керівники міністерств та його заступники, керівники державних органів, органів державного управління, юрисдикція яких поширюється на всю територію та їх заступники.
  • Керівники самостійних структурних підрозділів таких органів та їх заступники.
  • Працівники патронатних служб.
  • Військовозобов'язані, які обіймають посади першої – четвертої категорії в органах місцевого самоврядування.
  • Військовообов'язані керівники підприємств, установ та організацій, яким встановлені мобілізаційні завдання (замовлення), та їх заступники.
  • Військовообов'язані керівники підприємств, установ та організацій, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт та послуг, необхідних для забезпечення потреб ЗСУ, інших військових формувань та їх заступники.
  • Співробітники підприємств, установ та організацій паливно-енергетичного комплексу, перелік яких затверджується Міненерго.
  • Військовозобов'язані керівники підприємств, установ та організацій, які критично важливі для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, та їх заступники.
  • Працівники спеціалізованих установ ООН, зарубіжних дипломатичних установ в Україні, представництв донорських установ, виконавців проектів міжнародної технічної допомоги, представництв міжнародних організацій, міжнародних та українських неурядових організацій, які реалізують гуманітарні проекти за кошти міжнародних партнерів, які є критично важливими для функціонування економіки

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.