В Україні готують наказ щодо чоловіків віком від 18 до 25 років - що буде мобілізацією

В Україні готують окремий наказ, який усуне правову колізію і заборонить мобілізувати чоловіків віком від 18 до 25 років. На документ очікують найближчим часом, оскільки відповідний законопроєкт №11379-д продовжує перебувати на розгляді, передають Патріоти України.

Про це заявив речник Верховної Ради Руслан Стефанчук у відповідь на запитання нардепа Олексія Гончаренка. Глава ВР погодився, що питання мобілізації громадян молодших за 25 років "потребує негайного вирішення".

Гончаренко розповів, що 17 вересня відбулася нарада, на якій було обговорено цю тему.

"Ухвалено рішення, що буде офіційний наказ, щоб зупинити мобілізацію 18-25-річних, поки законопроєкт на розгляді. А тих, кого встигли мобілізувати, – щоб їх не було відправлено на штурмові дії", – заявив політик від "ЄС".

Також владі доведеться попрацювати над питанням, ким замінити військовослужбовців молодших за 25 років у разі їхнього звільнення зі служби.

Нагадаємо: раніше в парламенті прийняли за основу проєкт закону №11379-д. Він має скасувати "лазівку" з мобілізацією чоловіків, яким не виповнилося 25 років і які не проходили військову службу або військову кафедру, проте були свого часу визнані обмежено придатними.

Місце останнього побоїща Наполеона: Поле під Ватерлоу розкрило жахливу таємницю, котра чекала на археологів понад 200 років

середа, 18 вересень 2024, 11:51

Нова знахідка розкриває приховані жахи одного з найкривавіших боїв в історії. Як відомо, десятки тисяч солдатів загинули, ще більше зазнали важких поранень при Ватерлоо 1815 року. Однак, попри це, на місці грандіозної битви було знайдено мало людських ...

Справа не в зовнішності? Психологи назвали лише одну рису, яка робить людину неймовірно привабливою

середа, 18 вересень 2024, 11:45

Науковці рекомендують розвивати в собі цю рису, щоб уміти вибудовувати глибокі стосунки з іншими людьми, передають Патріоти України. Британський психолог Імонн Фергюсон ініціював дослідження, під час якого було виявлено, що найпривабливішою людину роби...