В Україні готують неприємний "сюрприз" для автомобілістів, які не дбають про безпеку пасажирів

У вівторок, 29 жовтня в Верховній Раді прийняли законопроект, що вводить штрафи за порушення правил перевезення дітей в авто, передають Патріоти України.

За проект закону "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей" №1150 від 29 серпня 2019 року проголосували 332 народних депутата.

У пояснювальній записці йдеться, що згідно з Правилами дорожнього руху "забороняється перевозити дітей, зріст яких менше 145 см або які не досягли 12-річного віку, – в транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дозволяють пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу".

Також забороняється перевозити дітей до 16-річного віку в кузові будь-якого вантажного автомобіля і здійснювати перевезення організованих груп дітей в темний час доби.

Тепер згідно з прийнятим законом за порушення перерахованих вище правил на порушника накладається штраф у розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 510 гривень.

Повторне вчинення порушення протягом року спричинить збільшення штрафу в розмірі п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 850 гривень.

Відповідно до закону, на органи Нацполіціі покладається обов'язок розглядати справи про адміністративні правопорушення з перевезення дітей.

Закон вступить в силу з дня, наступного за днем його опублікування. Автором закону виступив Дмитро Шпенов (позафракційний).

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.