В Україні ідентифікують всіх чоловіків від 16 до 60 років для внесення до реєстру "Оберіг": Що варто знати

В Україні з різних реєстрів сформують перелік усіх громадян України чоловічої статі віком від 16 до 60 років, дані яких повинні бути внесені до реєстру "Оберіг", які підлягають постановці на військовий облік. Про це пише Судово-юридична газета, передають Патріоти України.

Як повідомили в Кабміні, за результатами засідання 16 серпня буде сформований перелік усіх громадян України чоловічої статі віком від 16 до 60 років.

"Дані чоловіків повинні бути внесені до Єдиного державного рзеєстру призовників, військовозобовʼязаних та резервістів, і які підлягають постановці на військовий облік", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, чоловіки віком від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном і звертаються за оформленням українського або закордонного паспортів, проходитимуть перевірку дійсності своїх військово-облікових документів через державну електронну систему "Трембіта".

Це, своєю чергою, означає, що реєстр "Оберіг" буде повноцінно взаємодіяти з базами даних Міграційної служби. "Експериментальний проєкт з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобовʼязаних та резервістів має бути реалізовано протягом року", - пише газета.

В Україні ідентифікують всіх чоловіків від 16 до 60 років для внесення до реєстру "Оберіг": Що варто знати

субота, 24 серпень 2024, 23:15

В Україні з різних реєстрів сформують перелік усіх громадян України чоловічої статі віком від 16 до 60 років, дані яких повинні бути внесені до реєстру "Оберіг", які підлягають постановці на військовий облік. Про це пише Судово-юридична газета, передаю...

Дешево вже не буде: В Україні ціни на ключовий продукт сильно зростуть

субота, 24 серпень 2024, 22:45

Українцям не варто чекати на дешеву картоплю – сорти, що продаватимуться взимку, коштуватимуть дорожче за нинішні овочі. Ціни в супермаркетах можуть зрости до 35 гривень за кілограм, передають Патріоти України. Про це, як повідомляє Zemliak.com, заявив...