В Україні кардинально зміниться клімат: Київ опиниться в степовій зоні

Про зими зі снігом киянам варто забувати.

Кліматичні межі природних зон зміщуються на північ, і в майбутньому в Києві буде степовий клімат, характерний нині для південної частини України. Такий прогноз озвучила президент Професійної асоціації екологів України Людмила Циганок, передають Патріоти України.

Експерт зазначила, що зміщення кліматичних зон супроводжуватиметься підвищенням середньорічної температури та зміною природного біологічного розмаїття. "Очікувати сніжні та морозні зими в широті, де знаходиться українська столиця, вкрай оптимістично. Я переконана в цьому і більшість експертного середовища зі мною погоджуються. Повернення в наші широти зими, якою вона була десяток років тому – це малоймовірний прогноз", – розповіла екологиня.

Вона додала, що між експертами та науковцями точаться жваві дискусії, чи можна пригальмувати зміни клімату, але "в будь-якому випадку до них точно треба адаптуватися вже сьогодні".

Джерело: УНІАН

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...