В Україні хочуть забирати авто у п'яних водіїв і віддавати їх ЗСУ: У Раду внесли законопроект

У Верховній Раді України з'явився законопроект, яким передбачається покарання за п'яне водіння у вигляді конфіскації транспортного засобу на потреби ЗСУ. Документ вже зареєстрували в парламенті, передають Патріоти України.

Зокрема, в тексті законопроекту №7382 парламентарії пропонують внести зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, і доповнити його 130-ю статтю санкцією, яка передбачає конфіскацію автомобіля у тому випадку, якщо водій транспортного засобу перебуває за кермом у п'яному вигляді, наркотичному або іншому сп'янінні в умовах дії режиму надзвичайного або воєнного стану.

Депутати пропонують відправляти такі автомобілі на потреби підрозділів Збройних сил України, Міністерства внутрішніх справ або Державної служби з надзвичайних ситуацій.

На Рівненщині віддали понад 200 автомобілів п'яних водіїв на потреби ЗСУ

У пресслужбі Рівненської обласної державної адміністрації ще на початку квітня повідомляли, що з 24 лютого в регіоні виявили 233 людини за кермом в стані сп'яніння. Стосовно порушників склали адміністративні протоколи. Їхні автомобілі були вилучені правоохоронцями та передані Збройним силам України.

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...