В Україні хочуть запровадити градацію штрафів за кожні зайві 10 км/год: Чого чекати

В Україні запропонували запровадити градацію штрафів за перевищення швидкості за кожні 10 км/год, як у країнах Європи. З таким закликом до Верховної Ради виступив Центр демократії та верховенства права, передають Патріоти України.

Зазначається, що в Україні дуже гострою є проблема перевищення водіями дозволеної швидкості. Так, у 2022 році на українських дорогах через перевищення водіями швидкості в ДТП загинуло 1633 людини, а ще 10 075 людей отримали травми різного ступеня тяжкості.

Зараз водії можуть без жодного покарання їздити житловими районами міст зі швидкістю 70 км/год. При цьому за поїздку містом зі швидкістю 99 км/год, що несе смертельну небезпеку оточуючим людям, передбачено штраф у розмірі 340 гривень.

В Україні 77% усіх ДТП із потерпілими трапляються в населених пунктах. Так, у 2022 році у дорожніх аваріях у населених пунктах загинуло 1 508 людей, а ще 16 994 людей отримали травми різного ступеня тяжкості.

Виходячи з цього, Центр демократії та верховенства права закликав Верховну Раду України внести зміни до законодавства, щоб проблема швидкості перестала бути такою гострою.

Зокрема, пропонується запровадити градацію штрафів за перевищення швидкості за кожні 10 км/год, як у Євросоюзі. Крім того, пропонується знизити рівень перевищення швидкості, за який виписується штраф, з 20 км/год до 10 км/год. Також народних депутатів закликали якнайшвидше затвердити законопроект №6523, зареєстрований у Верховній Раді ще у січні 2022 року.

Нагадаємо, що проект закону №6523 пропонує запровадити в Україні додаткові штрафи за надмірно високий рівень перевищення швидкості. У 2022 році народні депутати його прийняли за основу, але й досі не розглянули у другому читанні.

Громадські організації також закликали Державне агентство з відновлення та розвитку інфраструктури України розробити та ввести нові дорожні знаки про обмеження швидкості, про початок та кінець населеного пункту й про початок та кінець зони щільної забудови, відповідно до стандартів Євросоюзу. Як відреагували Верховна Рада та Держагентство з відновлення та розвитку інфраструктури України на ці заклики – поки що не відомо

Була 6 днів без їжі та води: У США випадково відправили кішку у зворотній посилці Amazon

субота, 27 квітень 2024, 18:53

Американське подружжя випадково відправило свою кішку у зворотній посилці Amazon: вона була шість днів без води та їжі, втім зараз їй нічого не загрожує. Про це пише Business Insider, передають Патріоти України. Вказано, що власниця помітила зникнення ...

Несподівана ситуація: На Житомирщині вчитель порізав ножем своїх колишніх учнів

субота, 27 квітень 2024, 17:59

На Житомирщині вчитель з ножем напав на своїх колишніх учнів, внаслідок чого один з них загинув. Чоловікові повідомили про підозру в умисному вбивстві. Про це інформують поліція Житомирщини та Житомирська обласна прокуратура, передають Патріоти України...