В Україні хочуть зробити паління "максимально некомфортним" для курців

Українцям, які пристрастилися до тютюну, повинно стати неприємно виймати цигарку із пачки, на якій буде малюнок із візуалізацією наслідків паління. Наказ МОЗ України з відповідними вимогами щодо оформлення цигаркових пачок було зареєстровано цього тижня. Про це розповів головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України.

За його словами, у МОЗ планують зробити максимально неприємним та некомфортним вживання тютюнових виробів, тому відповідним наказом передбачено нанесення на пачках цигарок не тільки попереджень про шкоду паління, але й відповідних малюнків.

“Починаючи від 11 січня [2024 року] на кожній пачці цигарок буде не лише медичне попередження, як раніше - куріння вбиває, куріння може викликати такі-то стани. Тепер буде відповідний малюнок з візуалізацією наслідків куріння”, - повідомив Кузін.

Головний санітарний лікар зазначив, що, як показують дослідження, використання таких малюнків на 20-30% зменшує потяг діставати пачку і цигарку.

Малюнки, які обрали в МОЗ, уже використовують у тих країнах, які спромоглися доволі ефективно боротися з тютюнопалінням. “Для дуже багатьох курців це також буде дороговказом для того, що треба зробити [щоб покинути шкідливу звичку]. Однією з вимог буде, щоб на цих пачках була вказівка, куди звернутися, якщо ви хочете припинити курити”, - зауважив Ігор Кузін.

Він також повідомив, що, за статистикою, 87% курців впродовж останніх 12 місяців думали або робили спробу кинути палити.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...