В Україні кілька людей вже одужали після коронавірусу

Станом на ранок 22 березня в Україні офіційно підтверджені 47 випадків інфікування коронавірусом SARS-CoV-2.

В Україні станом на ранок 22 березня вісім людей одужали після того, як у них виявили коронавірус. Про це повідомив Центр громадського здоров’я України, передають Патріоти України.

Зазначається, що всі вісім пацієнтів, які одужали, з Чернівецької області. Загалом там зафіксували 25 випадків інфікування, 1 з них — летальний. Станом на ранок 22 березня в Україні офіційно підтверджені 47 випадків інфікування коронавірусом SARS-CoV-2: у Чернівецькій (25), Житомирській (2), Київській (4), Донецькій (1), Дніпропетровській (2), Івано-Франківській (2), Львівській (1), Тернопільській (1) областях і в Києві (9).

Три з них летальні — померли 71-річна жінка у Житомирській області, 56-річна жінка — в Івано-Франківській та 33-річна — у Чернівецькій. 20 березня в Україні одужав перший пацієнт, в якого раніше діагностували коронавірус. Це чоловік, який із 21 лютого подорожував Італією і повернуся в Україну 26 лютого. У мандрівці та під час повернення додому почувався добре.

Прикордонники на контрольно-пропускному пункті «Порубне» поміряли йому температуру, вона була в нормі. Гарячка та першіння у горлі з’явилися у чоловіка 28 лютого. Він одразу ж звернувся до сімейного лікаря та залишався вдома. До лікарні його забрала «швидка». В Україну чоловік повертався автомобілем, у якому була лише його дружина, у неї інфекції не виявили.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...