В Україні можливий спалах холери: Кузін розповів, де найбільша небезпека

У Міністерстві охорони здоров'я запевнили, що Україна готова до можливого спалаху холери. Водночас у відомстві вважають, що захворювання, ймовірно, поширюватиметься лише на територіях, де відбуваються бойові дії та існують проблеми з водою. Про це сказав заступник очільника МОЗ, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю ZN.UA в суботу, 28 травня, передають Патріоти України.

Раніше в ВООЗ попереджали, що в тимчасово захоплених Росією містах є висока ймовірність поширення холери та інших інфекційних захворювань.

Кузін наголосив: в Україні достатньо сильна матеріально-технічна, організаційна і навіть юридична база, є чіткі системи епідеміологічного нагляду і моніторингу за холерою.

"За рахунок такої системи епідеміологічного нагляду навіть один випадок холери буде доволі швидко діагностований, і запуститься система реагування, яка дозволить його локалізувати", – сказав представник відомства. Водночас Кузін запевнив, що Україна має вакцину проти холери, ефективність якої в середньому становить 80-85%.

За його словами, на тимчасово непідконтрольних Україні територіях ситуація може бути критична, бо немає доступу до інформації, немає розхідних матеріалів. Після звільнення захоплених Росією міст, мобільні бригади проводитимуть там роботи з аналізу навколишнього середовища. Нині така робота триває у чотирьох областях – Київській, Чернігівській, Житомирській та Сумській.

Видурював гроші у сімей українських полонених: СБУ викрила шахрая, який видавав себе за офіцера (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:34

Служба безпеки ліквідувала шахрайську схему виманювання грошей у родичів українських військовополонених та зниклих безвісти. Про це інформує пресслужба СБУ, передають Патріоти України. Зазначається, що зловмисник видавав себе за офіцера Служби безпеки ...

На Житомирщині син зарубав рідну матір сокирою і намагався спалити тіло в пічці (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:18

У Житомирській області чоловік жорстоко зарубав сокирою рідну матір, а потім намагався уникнути відповідальності за вбивство. Про це повідомили у поліції регіону, передають Патріоти України. До поліції надійшло повідомлення від жительки м. Андрушівки п...