В Україні можуть скасувати автофіксацію порушень ПДР: Названо головну причину

В Україні запропонували визнати неконституційною фото і відеофіксацію порушень правил дорожнього руху, повідомляють Патріоти України з посиланням на інформацію заступника голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики, представника Верховної Ради в Конституційному суді Ольги Совгирі.

Раніше до Конституційного Суду України надійшла скарга. Її автори поставили під сумнів конституційність залучення до адміністративної відповідальності власників транспортних засобів, які не керували авто в момент порушення.

На думку авторів скарги, автоматична фото і відеофіксація порушень ПДР в існуючому вигляді порушує принцип індивідуального характеру юридичної відповідальності, презумпцію невинуватості, а також право на професійну правову допомогу - постанова про притягнення до адміністративної відповідальності може виноситися без участі особи, яка допустила порушення ПДР.

Але Совгиря зазначає, що автоматична фіксація порушень виключає корупційну складову. На практиці автофіксація дала позитивні результати в ряді країн.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...